Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/deb10992/domains/boxma.com/public_html/foto/include/debugger.inc.php on line 114
Radix - Boxma foto gallerij

Boxma foto gallerij

Boxma foto gallerij


5.jpg
Uitstapje buurtvereniging Kloosterveen710 viewsUitstapje buurtvereniging Kloosterveen (Langedijk) naar Schiphol.
Jantje Radix en Bertus Boxma staan op de bovenste rij, 9e en 10e van rechts.
Ik zou graag nog meer namen van mensen die op de foto staan ontvangen.
Bekijk in genealogie Boxma
Bekijk in genealogie Radix
Boukje_Radix.jpg
Boukje Radix poseert voor fotograaf Arti634 viewsBoukje Radix (dochter van Henderikus Radix en Henke Loman) was geestelijk gehandicapt en was om die reden in een 'gesticht' geplaatst. Achterop deze foto staat een stempel van 'Foto ARTI, MARKT 4 ASSEN'. En een stempel met de datum '6 SEP 1930'. Verder staat er in potlood op geschreven 'H.Z. 22282 Boukje Radix'.
Bekijk in genealogie Radix
Boukje_Zwaanstra.jpg
Bouktje Zwaanstra (pasfoto)527 viewsBouktje Zwaanstra (* 24-3-1873, Leek). Op de achterkant van de foto staat met potlood '1936' geschreven.
Bekijk in genealogie Radix
DeBilt-Dorpsstraat.JPG
Dorpsstraat, De Bilt762 viewsAnsichtkaart uit 1908. Op de website van de historische kring De Bilt staat de volgende tekst bij de foto: "Iets meer naar links, op nummer 100, was de kruidenierswinkel van D.J. Radix. Deze kaart uit 1908 heeft als onderschrift "Dorpsstraat".
Ook in de advertentie in de gemeentegids van 1909 staat "D.J. Radix " Dorpstraat (let op: gespeld met slechts één s) "De Bilt Handel in Koloniale en Grutterswaren, Comestibles en Fijne Vleeschwaren". D.J. Radix verkocht tevens "prima ROOMBOTER uit de Roomboterfabriek Amerongen". Prijscouranten waren op aanvraag gratis leverbaar.".
Bekijk in genealogie Radix
familie_Radix-Langedijk.jpg
De familie Radix aan de Langedijk te Assen820 viewsv.l.n.r. Henderikus Radix, Bouktje Zwaanstra en Henke Loman. De foto is waarschijnlijk achter in de tuin genomen. Op de achterkant staat een stempel '0 - 4 - 33' en daaronder nog een klein stempeltje: 'MAART 1940'. met potlood is geschreven 'Mamme, Pappe, Opoe Radix Langedijk 115 Assen'. Deze tekst is er op geschreven door dochter Jantien Radix.
Bekijk in genealogie Radix
FRadix02.jpg
Groepsprotret met F. Radix832 viewsEen groepsportret met als tweede van links de sergeant der infantrie Hoenderke, daarnaast A. Snaphaan, dan mevrouw Radix-Bergen, dan sergeant De Haan en als laatste sergeant F. Radix
Gefotografeerd door T. Stok te Willemstad
f_radix.jpg
40-jarig jubileum F. Radix te Blauwkapel870 views16 october 1918 herdacht onder vele blijken van waardeering de conducteur der artillerie 1ste klasse, F. Radix, te blauwkapel zijn 40-jarig dienstjubileum.
Harmanus.jpg
Harmanus Radix506 viewsHarmanus Radix, visser (d'olde Blei genoemd).
Geboren 29-11-1873 te Bovensmilde. Harmanus zei als hij iemand tegenkwam zomer en winter "kold hè".
Bekijk in genealogie Radix
Jantje_van-der_Weide.jpg
Jantje van der Weide voor de ingang van het gemeentehuis497 viewsJantje van der Weide (* 1-6-1873 Oldeberkoop), voor de ingang van een gemeentehuis. Waarschijnlijk ging er hier iemand trouwen (bv. Jantje Radix en Lambertus Boxma, 22-12-1943).
Bekijk in genealogie Radix
margaretaLok.jpg
Margareta Lok776 viewsMargareta (* circa 1839, Veendam) poseert hier voor de fotograaf met een mandje met vis. Dit is niet toevallig: vaak liepen ze met de visvangst naar Assen om het daar (op de markt?) te verkopen.
Bekijk in genealogie Radix
zusjes_Greta_Truus.jpg
De zusjes Margareta (Greta) en Geertruida (Truus) Radix623 viewsGreta en Truus (* 28-4-1930) staan hier bij het witte brugwachtershuisje dat ongeveer ter hoogte van het huidige verzetsmonument stond (Assen, Balkenweg/Vaart vlakbij het balkenkolkje en wat vroeger café van Houten was). De ouders Henderikus Radix en Henke Loman woonden hier en bedienden de brug. Het kwam ook wel eens voor dat Truus de brug moest bedienen, bijvoorbeeld als haar vader een boer meehielp met aardappelen rooien.
Bekijk in genealogie Radix
zusjes_Jantien_Margareta.jpg
De zusjes Jantien (Jantje) en Margareta (Greta) Radix in de binnenstad van Assen732 viewsJantien (* 4-1-1924 Assen + 20-2-2000 Assen) en Greta lopen hier in de binnenstad van Assen.
Bekijk in genealogie Radix
12 files on 1 page(s)